Glasvezel zorgt voor vooruitgang, zowel voor nu als voor in de toekomst. Nederland is klaar voor glasvezel, en Reggefiber heeft het streven om dit in iedere gemeente aan te leggen. Maar helaas wordt het moeilijk om vijf miljoen huishoudens te voorzien. Dit proces loopt niet vanzelf. Met een vaste en succesvolle aanpak kunnen we dit met z’n allen voor elkaar krijgen. Zo’n 1,5 miljoen huizen zijn reeds aangesloten. En dit neemt iedere dag toe. Wil je weten of jouw huis al glasvezel heeft of dat dit in de planning ligt? Kijk dan op knop hierboven of doe de postcodecheck.

Glasvezel tot in je eigen woning

Je krijgt je eigen glasvezelverbinding. Die hoef je met niemand in je omgeving te delen. En dat zul je merken. Up- en downloaden gaat mega snel. Je kunt tegelijkertijd televisie kijken, telefoneren en gamen, zonder dat je snelheid hoeft in te leveren. En het is op steeds meer plekken beschikbaar. Glasvezel in Hilversum of supersnel internet in Amersfoort: in steeds meer regio’s wordt het aangelegd. Niet alleen in steden, maar ook juistin buitengebieden waar voorheen alleen ADSL beschikbaar was.

Heel erg betrouwbaar

Tegenwoordig doen we steeds meer online, onder andere kopen, werken, gamen. En we brengen van alles in de cloud, daardoor heb je een hoge kwaliteit verbinding nodig. Eentje waar je van op aan kan. Voor nu en later. Glasvezel doet dat voor je. En groeit mee.

Dubbele snelheid

Met glasvezel gaat zowel up- als downloaden net zo snel. Je kunt dus razendsnel internetten met de hoogste upload. En dat is van belang, want uploaden wordt met de dag meer populair. We creëren meer fotoboeken, online back-ups en websites. We gaan ook steeds meer vanuit huis werken, bestanden delen, e-mailen en foto’s en video’s versturen.

Grootst mogelijke keuzevrijheid

Het glasvezelnetwerk van Reggefiber (nu KPN) is een ‘open netwerk’. Je kan kiezen uit meerdere serviceproviders die diensten leveren als televisie, internet en telefonie. Er zijn verschillende aanbiedingen met aantrekkelijke en lage tarieven. Dus kan je rustig kijken wat en wie het beste bij jou past. Weten wat het kost? Zie ook het antwoord wat KPN hierop geeft: Is de glasvezelaansluiting kosteloos?

100% Betere toekomst

Door glasvezel te gebruiken kan je de modernste en krachtigste technologie gebruiken. Internet verbetert de toekomst. Alle apparatuur kan je eraan aansluiten. Elk jaar zal er 60% meer data verstuurd worden. Glasvezel geeft mogelijkheid voor die ontwikkelingen. Met het gebruik van glasvezel groei je met de toekomst mee.

Van plaats naar plaats

Als eerste gaan we kijken wie er glasvezel wil. Want het creëren van dit glasvezelnetwerk is een behoorlijke investering voor Reggefiber. Daarom willen we de garantie dat dit ook echt gebruikt gaat worden. Als op z’n minst 30% van de huishoudens in de gemeente een glasvezelabonnement neemt, wordt het ook daadwerkelijk aangelegd. Reggefiber legt dit glasvezelnetwerk gratis aan en sluit ook de woningen erop aan. Reggefiber zorgt er daarna ook voor dat het beheerd en onderhouden word.

Wat wordt er bedoeld met 100% glasvezel?

Met 100% glasvezel wordt bedoeld dat de glasvezelkabel tot in je huis ligt. Is dit niet het geval, dan maak je gebruik van kabel of ADSL in plaats van glasvezel.

Wat kan ik met een glasvezelaansluiting?

Veel en zeker voor in de toekomst. Dit houd natuurlijk in internet, tv en bellen waarbij glasvezel ongekende snelheid en betrouwbaarheid geeft. Je bent in één keer gereed voor de toekomst. Door glasvezel ontstaan er nu al allerlei diensten in de omgeving van beveiliging, zorg en entertainment.

Waarom zou ik kiezen voor glasvezel?

Met een glasvezelaansluiting bent je klaar voor wat de toekomst je te bieden heeft. De ontwikkelingen van YouTube, Skype, Facebook, 3D-tv gaan elkaar snel achterna. Met het glasvezelnetwerk kunnen we werkelijk meegroeien in de nieuwe ontwikkelingen van de toekomst. Televisie kijken in haarscherp beeld, maakt niet uit hoe groot je scherm is en interactieve diensten maken televisie kijken gewoon leuker en makkelijker. Met een interactieve box kan je zelf nagaan wat en wanneer je wil kijken. Met uitzending gemist kan je programma’s bekijken en direct en makkelijk films huren vanuit je luie stoel. Internetten zal gaan met de snelheid van het licht. Beeldbellen, delen van data, thuiswerken en gamen gaat megasnel. Glasvezel zorgt dat de toekomst sneller dichterbij komt.

Kan ik tegelijkertijd bellen, internetten en tv kijken met een glasvezelaansluiting?

Jazeker dat kan. Juist de bijna onbeperkte capaciteit van glasvezel is hiervoor buitengewoon geschikt.

Welke diensten kan ik in de toekomst verwachten?

Helaas kan niemand kan in de toekomst kijken, maar wat we wel al kunnen zien in landen waar veel glasvezel gebruikt wordt is onder andere de ontwikkeling van zorg op afstand. Doktersconsulten via een haarscherpe beeldverbinding. Maar ook zeker op het gebied van ontspanning en onderwijs op afstand zijn de mogelijkheden oneindig.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *