Usb-c ingang voor de Samsung Galaxy S7

Het ziet ernaar uit dat het nieuw te verwachten vlaggenschip van Samsung wordt uitgerust met een nieuwe usb ingang.

Het is nog niet officieel bevestigd door de telecom en gadget reus uit Zuid Korea maar het heeft er alle schijn van dat er een usb c ingang voor de Galaxy S7 aankomt.

Als dit gerucht klopt dan stappen ze bij Samsung af van de micro usb poort die we tot nu toe kennen van hun populaire smartphones .

Wat is usb-c eigenlijk?

Nu er de laatste tijd zo’n ophef is over usb-c is het misschien wel even handig om te kijken wat dat nou eigenlijk.

Zoals je waarschijnlijk al wist is er al jaren een discussie gaande over de verschillende usb aansluitingen, met een beetje pech heb je een hele tas met kabels en adapters nodig als je met meerdere apparaten rondreist waar een usb aansluiting op zit.

Je herkent het vast wel: Je gaat op vakantie en denkt, oh ja, even de oplader pakken. Tsja, de oplader, waarvan…

Je telefoon heeft een oplader nodig, je fototoestel ook maar daar zit weer een andere aansluiting op, je videocamera heeft ook weer een andere aansluiting en als je een onderwatercamera meeneemt (ik heb een Go-Pro) dan heb je daar ook weer een andere kabelaansluiting op zitten.

Kort samengevat, niet heel erg handig al die verschillende aansluitingen (lees kabels en adapters).

Vorig jaar is er besloten dat dit zo niet langer verder kon en is er geopperd om over te gaan naar een standaard.

Dit zou dan usb-c moeten worden.

Een hele vooruitgang als je het mij vraagt (mits iedereen meedoet en dat vraag ik me af).

Komt er een usb-c ingang voor de Galaxy S7?

Alhoewel het hele usb-c nog betrekkelijk nieuw is, is de Galaxy S7 niet het eerste Samsung apparaat dat uitgerust gaat worden met een usb-c aansluiting.

De Note-5 is al uitgerust met deze nieuwe usb aansluiting.

We weten nog niet wanneer de Samsung Galaxy S7 release datum is maar de Note-5, die al in andere landen buiten Europa verkrijgbaar is, wordt pas in de eerste maand van 2016 in Nederland verwacht.

Je zult dus nog even geduld moeten hebben tot na de jaatwisseling voordat je medio Januari 2016 een Samsung apparaat met usb-c aansluiting kunt bewonderen.

Wanneer komt de S7 met usb-c aansluiting naar Nederland?

Er is nog niet officieel bekend wanneer de nieuwe S7 bij ons verwacht wordt. De verwachting is dat hij net als andere jaren in het voorjaar voorgesteld wordt op het Mobile World Congress in Barcelona van 22 tot 25 Februari 2015.

Andere jaren is het aanstaande vlaggenschip ook altijd aan het grote publiek gepresenteerd tijdens dat congres, maar het is nog even afwachten op officieel nieuws van de kant van Samsung dus voor de officiële release datum van de nieuwe Galaxy S7.

Weet jij al wat meer over de usb c aansluiting voor de S7? Laat een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *