Samsung smartphone updates blijven achter

samsung smartphone updatesSamsung smartphone updates blijven achter is de reden dat de consumentenbond een rechtzaak tegen Samsung heeft aangespannen.

Waarom de consumentenbond dit doet en wat de reden is ga ik je vandaag vertellen.

Samsung smartphone updates blijven achter

Er is al eens eerder een rechtzaak aangespannen dor de consumentenbond tegen de Zuid Koreaanse tech gigant. Maar omdat de rechter er toen te weinig tijd voor had om één en ander goed uit te zoeken is dat proces een stile dood gestorven.

Maar vandaag is er een nieuwe rechtzaak aangespannen omdat Samsung blijkbaar in gebreke blijft om onze mobieltjes van updates te voorzien.

Waarom zijn updates zo belangrijk voor je mobieltje?

Er wordt nogal zwaar getrokken aan het feit dat er tijdig de juiste updates vrij komen om te kunnen installeren, waarom is dat eigenlijk?

Met de steeds grote wordende dreiging van telefoons die niet goed functioneren, gehackt worden en een bruikbaar lek hebben is het van cruciaal belang dat je de benodigde updates tijdig beschikbaar hebt en ze dan ook installeerd.

Het hebben van de juiste updates is dus vooral van groot belang voor de bescherming van alles wat je op je telefoon hebt staan en dus ook je online veiligheid.

Net als met een tablet, laptop of computer ben je een graag gezien doelwit als je online activiteiten uitvoert. Met het gebruik van databundels is het dus belangrijk dat je ook online op je telefoon goed beveiligd bent.

Zijn de updates te laat of komen ze helemaal niet?

Bij sommige toestellen (vooral de wat oudere) komen updates veelal te laat binnen, of erger nog, ze komen helemaal niet beschikbaar aldus de consumentenbond.

Hierdoor ben je als Samsung smartphone gebruiker dus onveilig bezig omdat je de benodigde bescherming niet tot je beschikking hebt.

Is dit alleen bij Samsung smartphones het geval?

De ingediende bodem procedure richt zich alleen op samsung maar er zijn meerdere merken die nalatig zijn in het tijdig beschikbaar stellen van de brood nodige beveiligings updates voor hun mobiele telefoons.

Wat er precies de reden voor is, is tot nu toe nog niet helder aangetoond, misschien dat daar met deze rechtzaak wel verandering in gaat komen.

Hoelang moet je updates beschikbaar krijgen?

Nou hoef je je bij de laatste nieuwe toestellen geen zorgen te maken, dus de samsung galaxy s7 en s7 edge toestellen zijn voorlopig veilig en hebben alle benodigde updates.

Bij de oudere toestellen zoals de Galaxy s4, s5 en s6 bijvoorbeeld zou je meer gevaar kunnen lopen.

Om dit te beperken is er gesteld dat je bij het kopen van een nieuwe telefoon minimaal 2 jaar lang alle benodigde updates zou moeten krijgen.

En bij het uitkomen van een nieuw model is de eis dat er voor minimaal 4 jaar updates beschikbaar moeten zijn.

Updates zijn cruciaal voor functionaliteit en beveiliging

NU lijkt me een mooi moment om eens even te kijken of je alle updates al geïnstalleerd hebt. Met de juiste updates is je mobieltje veiliger (zijn je gegevens beter beschermd) en werkt je telefoon optimaal.

Loopt je telefoon regelmatig vast, dan kan het zomaar zijn dat je dit eenvoudig zelf op kunt lossen door de nieuwste updates even te installeren.

Let er wel op dat je updates via een wifi netwerk installeerd anders ben je snel door je databundel heen en dat zou zonde zijn, toch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *