Samsung roept de Note 7 terug

Samsung roept de Note 7 terugHeb je het al gehoord? Samsung roept de Note 7 terug! Sinds de lancering van de langverwachte nieuwe phablet zijn er problemen met de nieuwste Note van Samsung, er werd vandaag bekend gemaakt dat de batterijen niet voldoen aan de hoge gestelde eisen.

Wat er precies aan de hand is met de opvolger van de populaire Samsung Note 5 lees je hier!

Samsung roept de Note 7 terug! Waarom eigenlijk?

Er schijnen al enige tijd problemen te zijn met de geleverde batterijen van de Samsung Note 7. Tijdens uitvoerige testen door Samsung zelf is er namelijk gebleken dat tijdens het opladen van de accu deze spontaan kan ontploffen en zelfs brand kan veroorzaken.

Buiten de uitgevoerde testen om is het ook zo dat er al gebruikers zijn die de nieuwe Note 7 al in hun bezit hebben en die hun klacht over ontploffende accu’s al kenbaar hebben gemaakt aan Samsung.

Hoeveel Note 7 phablets zijn er al verkocht?

Ondanks dat de opvolger van de Note 5 nog maar een paar weken geleden gelanceerd is zijn er wereldwijd toch al meer als een miljoen exemplaren verkocht.

Hopelijk komen er geen gevallen meer bij van consumenten die problemen met de nieuwe Note als klacht indienen.

Hoeveel gevallen van problemen met de batterijen zijn er bekend?

Voor zover we het nu weten gaat het wereldwijd “nog maar” om 35 gevallen waar Samsung fans die de nieuwe Note 7 in hun bezit hebben kenbaar hebben gemaakt dat de batterij tijdens het opladen spontaan ontplofte.

Is de Note 7 al in Nederland te koop?


Gelukkig is de opvolger van de Note 5 nog niet uitgeleverd in Nederland. Na de lancering kon je wel al een pre order plaatsen en dat is in grote getalen dan ook gebeurd.

Maar gelukkig zijn de grotere broers van de Samsung Galaxy S7 modellen nog niet in het bezit van consumenten in ons land.

Komt er een terugroep actie?

Het ziet er naar uit dat er een terugroep actie op touw wordt gezet door Samsung. De klanten die al een Note 7 hebben die kunnen hem uit veiligheids overwegingen dan beter omruilen voor een exemplaar met een betere batterij.

Hoe kan het dat de batterijen ontploffen?

Ontploffen of ontbranden van een batterij komt vaak voor als er intern iets niet helemaal goed gaat tijdens het opladen.

Door een te hoge interne weerstand kan de batterij ernstig verhitten, waarna ontploffen en zelfs spontaan ontbranden het gevolg kan zijn.

Dit is natuurlijk een zorgelijke toestand vooral als je bedenkt dat je waarschijnlijk over het algemeen ’s nachts je smartphone of tablet oplaad.

En als hij dan op je nachtkastje ligt (zoals bij de meeste mensen) dan is de bezorgdheid van zowel klanten als Samsung zelf goed te begrijpen.

Samsung Galaxy S7 (Edge) kopen?

Wil je wel een nieuwe Samsung hebben maar zie je liever af van de Note 7? Dan is dat goed te begrijpen!

De populaire kaskrakers van Samsung, de Galaxy S7 modellen worden heel erg veel verkocht en de recensies zijn erg lovend.

Als je één van beide Galaxy modellen wilt kopen dan wil je daar natuurlijk niet teveel voor betalen.

We hebben van beide toestellen de beste deals van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Klik hier voor de laagste prijzen van de Samsung Galaxy S7 >>

Wil je liever het toestel met een iets groter scherm en de afgevlakte zijkanten hebben?

Klik dan hier voor de goedkoopste Samsung Galaxy S7 Edge >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *