Samsung Galaxy S7 met vochtsensor uitgevoerd?

Samsung Galaxy S7 met vochtsensor uitgevoerd? Voor een toestel dat waterdicht is is het wel wat raar als er een vochtsensor op zit hè? Of toch niet?

In eerste instantie vroegen we ons af waarom er een vochtsensor op, of beter gezegd, in een toestel geplaatst zou worden dat toch al waterdicht is.

Eigenlijk is het niet eens zo heel erg gek als je er wat beter over nadenkt! Lees verder en ontdek waar deze vochtsensor voor is.

Samsung Galaxy S7 met vochtsensor?

We kunnen je op voorhand alvast verklappen dat er inderdaad zowel in de Samsung Galaxy S7 als ook in de Samsung Galaxy S7 Edge een vochtsensor is verwerkt.

Aangezien de Galaxy S6 modellen niet waterdicht waren, zoals bijvoorbeeld de S5 lijn weer wel was, was het dus ook niet nodig om een vochtsensor in die toestellen aan te brengen.

Als de S6 in het water viel dan drong het water via de niet waterdicht zijnde behuizing het toestel binnen en dat betekende dan meestel dat het voorbij was met je mobieltje.

Het gemis van deze waterdichte sealing was één van de meest voorkomende “klachten” als je al van klachten kunt spreken, het was eerder een gemis, die veel gehoord werd. Onder andere daardoor heeft Samsung besloten om de nieuwe S7 toestellen toch maar weer, na een jaar van afwezigheid, te voorzien van een waterdichte sealing.

Waarom zit er een vochtsensor in de Galaxy S7 mobieltjes?

Er zijn verschillende manieren voor jou om je Galaxy S7 op te kunnen laden. Zowel draadloos als met de bekende adapter behoren tot de mogelijkheden.

Als je kiest voor de optie om je telefoon op te laden met een snoertje dan moet je dit kabeltje natuurlijk aansluiten op de meegeleverde adapter aan één kant en aan de andere kant aan je telefoon.

Aan de telefoonzijde doe je dit door het stekkertje aan te sluiten op de ingang die hiervoor bedoeld is.

Stel nou dat je toestel om wat voor reden dan ook niet helemaal droog is dan zou je het water via de micro usb poort naar binnen kunnen brengen.

Mocht het vocht dan bij de hardware kunnen komen dan is dat natuurlijk niet bevorderlijk voor de functionaliteit en de levensduur van je mobieltje.

Samsung heeft bedacht om dit te voorkomen dor er een vochtsensor in aan te brengen.

Mocht het toestel of het stekkertje aan je oplader nat zijn, dan herkent de sensor dit en zal er een melding op je scherm komen dat er door de sensor vocht is gedetecteerd en dat je daardoor op dat moment je toestel niet op kunt laden met de bijgeleverde adapter.

Micro USB poort

De nieuwe Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn dus toch voorzien van een micro usb poort. In het verleden was er nog al wat onrust toen er een gerucht naar buiten kwam waar men niet zeker wist of de nieuwe smartphones van Samsung nou wel of niet met een micro usb ingang uitgerust zouden worden.

Ondertussen kunnen we je dus met zekerheid melden dat zowel de S7 als de S7 Edge voorzien zijn van deze, voor vele, bekende ingang.

Wil je de Samsung Galaxy S7 met vochtsensor kopen of weten waar je momenteel de beste aanbiedingen hebt?

We hebben hier de beste deals voor je op een rijtje gezet:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *