Nieuw Samsung Force Touch patent voor de S7?

Plaatje van de werking van het samsung force touch patentKrijgt de nieuwe Galaxy S7 een nieuwe sensor onder het beeldscherm? Het ziet er namelijk naar uit dat er een Samsung force touch patent is aangevraagd door de Zuid Koreaanse elektronica gigant.

We zijn erg benieuwd naar hoe dit verder gaat en of de opvolger van de S6 inderdaadĀ uitgerust gaat worden met deze nieuwe patent gevoerde technologie.

Wat is force touch?

Zoals de naam al doet vermoeden is force touch een technologie waarmee het toestel dat hiermee uitgerust is kan herkennen hoe hard er op het scherm gedrukt word.

Afhankelijk van de kracht die de gebruiker gebruikt om iets aan te tikken of te swipen zou het toestel dus verschillende opdrachten moeten herkennen.

Voorbeeld:Een app zacht aanraken zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat de app geopend wordt, een iets fermere druk op het icoontje van deze app zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat er (achter de schermen) gelijk naar een nieuwe update gezocht wordt.

Is force touch nieuw?

plaatje van de force touch werkingAlhoewel Samsung nu nog geen toestellen (telefoons, tablets of phablets) heeft waar deze technologie in verwerkt zit is het voor consumenten van andere telecom of electronica giganten niet helemaal nieuw meer.

De vorige maand uitgebrachte Apple Iphone 6S bijvoorbeeld heeft al een force touch sensor. Deze sensor herkent zelfs al 3 verschillende sterktes van aanrakingsdruk op de sensor in het beeldscherm.

Nog iets eerder als de populaire smartphone van Apple kwam de Huawei Mate S ook al op de markt met, jawel, ook een beeldscherm waar de force touch sensor in verwerkt zat.

Krijgt de Samsung Galaxy S7 een force touch sensor?

Alhoewel Samsung nog niets heeft prijs gegeven over de mogelijkheden voor de force touch technologie in hun apparaten die bediend kunnen worden door een beeldscherm is het gerucht dat straks de S7 uitgerust zou kunnen zijn met dit nieuwe snufje.

Het lijkt ons aannemelijk dat de S7 inderdaad hiermee uitgerust gaat worden. Op deze manier zouden ze klanten deze technologie ook kunnen bieden net als hun grootste concurrent dat doet met de nieuwe Iphone.

Wat denk jij, is de Galaxy S7 straks uitgerust met force touch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *