Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S7

android 7.0 nougatAndroid 7.0 Nougat laat niet lang meer op zich wachten. Als je een Samsung Galaxy S7 (Edge) hebt dan kan je deze week al aan de slag met de nieuwste upgrade van het besturing systeem dat op alle Android telefoons draait.

Wanneer je de update kunt verwachten en hoe je deze op je smartphone kunt plaatsen vertel ik je vandaag.

Er komt een nieuwe versie van Android aan.

Het heeft allemaal even op zich laten wachten maar er komt nu dan eindelijk een update van het Android netwerk aan.

Als je al in het bezit bent van een Samsung Galaxy S7 of de Edge versie met het gebogen scherm dan kan je deze week al de nieuwe versie op je smartphone installeren.

Als je een oudere Samsung Galaxy smartphone hebt (of een Android smartphone van een ander merk) dan zal je nog even geduld moeten hebben voordat je met de nieuwe android 7.0 Nougat update aan de slag kunt gaan.

Wanneer komt Android 7.0 Nougat uit?

Zoals het er nu naar uitziet komt de opvolger van Android 6.0 Marshmallow deze week al uit. Samsung heeft besloten om de nieuwste versie van het android besturings systeem die naar de naam nougat luistert vrij te geven voor alle Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge toestellen.

De verwachting is dat je vanaf 9 november toegang krijgt tot deze nieuwe update.

Klopt het dat versie 7.0 alleen als Beta versie beschikbaar is?

De nieuwe android versie is dan wel vanaf 9 november beschikbaar maar zal hier en daar nog wel een bug kunnen bevatten. Dit komt omdat de nieuweste update voor je besturingssysteem nog in de test stage zit.

Het klopt dus dat 7.0 nougat voorlopig alleen nog maar als Beta versie beschikbaar zal zijn.

Bij je normale updates die je automatisch binnen krijgt zal je 7.0 dus niet zien staan.

Hoelang duurt de test periode?

Voor zover we nu weten zal er een test periode zijn die op 9 november begint en door zal lopen tot halverwege december. Een exacte datum voor wanneer de nieuwste andriod versie uit de Beta status komt en voor iedereen normaal beschikbaar zal zijn is helaas nog niet bekend.

Waarom laat Samsung de Beta versie op de Galaxy s7 toestellen toe?

De Galaxy S7 toestellen zijn het zwaarste wat Samsung op smartphone gebied te bieden heeft, daarom hebben ze besloten om android 7.0 nougat voor deze toestellen vrij te geven als Beta.

Ongetwijfeld zullen er hier en daar dan wel een paar bugs optreden zodra je ermee aan de slag gaat, maar dit geeft Samsung een goed zicht op hoe goed de bestaande Beta versie op de S7’s draait.

Als er veel terugkomende bugs optreden dan kunnen ze die verhelpen voordat het grote publiek met de nieuwste versie aan de slag kan gaan.

Hoe kan je de Beta versie op jouw telefoon krijgen?

Mocht je de nieuwe Beta versie willen testen en al op je telefoon hebben draaien dan vind je hem niet in je automatische systeem updates terug (dar zal hij pas staan als de Beta phase achter de rug is).

Hoe kan je de Beta versie dan wel op je telefoon installeren?

  1. Ga naar je Samsung Apps.
  2. Download de Galaxy Beta Programm App
  3. Vul het registratie formulier in

Op basis van de ingevulde formilieren maakt samsung een selectie, degene die door deze selectie zijn gekomen krijgen toegang om de Beta versie van android 7.0 te downloaden en installeren op hun telefoon.

Voor alsnog is de informatie alleen in het Engels beschikbaar en voor de Britse markt bedoeld, maar ook andere landen zullen naar alle waarschijnlijkheid toegang gaan krijgen tot de Beta versie van de lang verwachte systeem update .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *