17,2 Miljoen Samsung Galaxy S7 toestellen

Er worden 17,2 miljoen Samsung Galaxy S7 toestellen geproduceerd door het moederbedrijf in Zuid Korea. Dat lijkt een ongelooflijk hoog aantal, en dat is het natuurlijk ook.

Natuurlijk zijn deze toestellen niet alleen voor Europa bedoeld maar gaat het hier om de Samsung Galaxy S7 productie voor de hele wereld. Waarom zoveel? Lees verder en ontdek waarom er zoveel toestellen geproduceerd gaan worden.

Samsung heeft zijn nieuwe vlaggenschepen onthuld.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Samsung, vorig weekend, tijdens hun eigen Unpacked event in Barcelona het lange stilzwijgen eindelijk heeft doorbroken en gedetailleerde informatie heeft gegeven over de key feature van hun nieuwe vlaggenschepen op mobiele telefonie gebied.

Naast een wervelende presentatie in combinatie met wat video content op een grote videowall werd er ook een eind gemaakt aan de online speculatie of er nu alleen een standaard model gelanceerd ging worden vanaf dag 1 of dat er, zoals verwacht gelijk 2 modellen verkrijgbaar zouden zijn.

Uiteindelijk heeft Samsung uit de doeken gedaan dat ze wereldwijd gaan lanceren met zowel de uitvoering met het vlakke scherm als ook de uitvoering met het gebogen scherm wat we maar al te goed kennen van de Galaxy S6 Edge.

17,2 miljoen Samsung Galaxy S7 toestellen zien het daglicht.

Om jou en mij niet mis te laten grijpen op de dag dat we ze eindelijk zelf in onze handen kunnen houden is er een pre order periode. In deze periode, die al begonnen is en eindigd op 11 maart 2016, kan je de S7 of de S7 edge bestellen.

Maar om ons echt niet mis te laten grijpen is het van groot belang dat er voldoende toestellen in alle uitvoeringen beschikbaar zullen zijn.

Om dit te voorkomen heeft Samsung beslist om in eerste instantie al groen licht te geven voor de productie van maar liefst 17,2 miljoen Samsung Galaxy S7 toestellen.

Voor welke markten zijn die toestellen allemaal?

Natuurlijk zijn al die toestellen niet alleen voor in Nederland (of Europa) bestemd. Het gaat hier om de toestellen voor wereldwijde distributie.

Het gaat hier overigens om zowel de S7 als de S7 Edge toestellen in alle uitvoeringen die er beschikbaar zullen zijn.

Hoe is de verdeling tussen de S7 en de S7 Edge?

De verdeling van productie aantallen tussen beide modellen is als volgt opgezet:

9,9 miljoen Galaxy S7 toestellen.

Van de standaard S7 modellen worden er naar verwachting 9,9 miljoen exemplaren gemaakt. Dit zou voldoende moeten zijn om te voldoen in de te verwachten vraag wereldwijd naar deze nieuwe smartphone.

7,3 miljoen Galaxy S7 Edge toestellen.

Met een productie van 7,3 miljoen exemplaren verwacht de media reus wereldwijd te kunnen voldoen aan de eerste golf van te verwachten bestellingen en aankopen.

Zijn dit alle toestellen die Samsung verwacht nodig te hebben?

Met een oplage van dit aantal toestellen zou je verwachten dat dit alle toestellen zijn die ze willen gaan produceren. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat deze 17,2 miljoen allemaal verkocht gaan worden? Geen slecht vooruitzicht voor een bedrijf he?

Maar met het aantal wereldburgers in ogenschouw genomen ligt dit aantal voor een media gigant als Samsung (de wereldleider op het gebied van verkochte Android smartphones) weer wat aan de lage kant.

Het aantal van 17,2 miljoen is blijkbaar alleen nog maar voor de eerste 3 maanden dat je deze mobieltjes in je bezit kunt hebben. In ons geval zou het dan dus gaan om de maanden maart, april en mei 2016.

Hoeveel er daarna nog bij gemaakt gaan worden is ons nu nog een raadsel.

Is dit aantal te produceren mobieltjes eigenlijk hoog?

Als je vergelijkt hoeveel mobiele telefoons ze hebben geproduceerd in de eerste 3 maanden van de S5 en in de eerste drie maanden van de S6 dan zit daar een duidelijk stijgende lijn in.

Van de Galaxy S5 zijn er in de eerste 3 maanden dat dit toestel beschikbaar was namelijk 15,2 miljoen exemplaren geproduceerd.

Van zijn opvolger de Galaxy S6 zijn er op zijn beurt 15,8 miljoen exemplaren van de lopende band afgerold. Het mag dus duidelijk zijn dat de Zuid Koreaanse telecom gigant alweer meer toestellen verwacht te verkopen als van zijn voorgangers.

 

Pre order de Galaxy S7.

Wil je de Galaxy S7 of zijn broertje met het gebogen scherm zo vroeg mogelijk in je bezit hebben?

Om hem echt in je handen te hebben moet je nog heel even geduld hebben. DeĀ release datum in Nederland isĀ 11 maart 2016.

Maar je kan wel al een pre order plaatsen, zodat je hem die dag dan ook daadwerkelijk in je handen kunt hebben.

Een ander leuk bijkomend nieuwtje is dat je tijdens de pre order dagen, de dagen vanaf vandaag tot en met 10 maart 2016 er GRATIS een GEAR VR (Virtual Reality device) bij krijgt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *